9.10. Een taal duidt op een intelligente bron

Laten we de volgende vraag eens beschouwen: zou er, als we alle regels van de logica volgen, een code kunnen bestaan die een boodschap overdraagt... zonder dat iemand die code heeft ontwikkeld?

Het lijkt vanzelfsprekend dat een dergelijk communicatiesysteem, dat in het algemeen intelligent en effectief wordt genoemd, niet alleen een intelligentie vereist, maar ook een persoonlijkheid die er achter zit.

Wie heeft die DNA-code dan geschreven? Wie is de auteur van deze precieze taal? Er is geen evolutionistische verklaring die ook maar in de buurt komt van een adequaat antwoord. Professor Carl R. Woese verwoordde dit heel openhartig toen hij schreef: "We moeten ons tevredenstellen met enkele naïeve speculaties om het grote gat in de evolutie van de code te vullen." [1]

De enige logische stap is om te luisteren naar de stem van de rede en te erkennen dat alleen God, de oneindige Persoon, die wonderbaarlijke levende taal zou kunnen schrijven!

Volgende pagina


1 Carl R. Woese, "The Biological Significance of the Genetic Code", Progress in Molecular and Subcellular Biology, ed. F. E. Hahn (New York: Springer-Verlag, 1969), p. 27. [Terug naar de tekst]